Anbefaling – Karlstrup Kalkgrav

Den absolut bedste ’bivirkning’ ved at jeg har oprettet ’Det Bedste af Greve’ er alle jeres anbefalinger, for selvom jeg troede at jeg kendte Greve rimeligt godt, så var der alligevel mange ting, som jeg endnu ikke har set/oplevet/smagt, og det må jeg jo rette op på 🙂
Derfor besluttede jeg at tage Trutten en tur med i Karlstrup Kalkgrav i lørdags, hvor det var geologiens dage, og vi kunne prøve at finde fossiler med kyndig hjælp.

Karlstrup Kalkgrav 3 Karlstrup Kalkgrav 4
Turen derud blev klaret med GPS, for udover fine skilte, når man drejer ned af Silovej, er der en parkeringsplads til Kalkgraven, og en sti der fører lige dertil, og så bliver det jo ikke meget nemmere. Men vi skulle jo mødes med en masse geologi entusiaster, og der var mange, mange flere end jeg lige umiddelbart havde forventet 🙂
Som ekstra bonus mødte jeg min faster derude med min niece, som havde læst om turen på min lille side, og besluttede at prøve at se hvad det var for noget: Super dejligt at siden kan bruges til andet end min lille hobby 🙂

Gruppen bestod enten af børnefamilier, bedsteforældre med børnebørn eller pensionister, så vi var en lidt broget gruppe. Ideen med guide og leden efter fossiler var super god, synes jeg, men desværre var det slet ikke oplagt til børn, og det var lidt ærgerligt, synes jeg.
Så ungerne løb rundt og legede, men de voksne prøvede at høre hvad der blev sagt, og jeg er bange for at det nok mest gik ud over dem der kom for at høre guiderne, desværre.
Men efter en kort gåtur blev alle deltagere sluppet fri til at prøve at hakke i kalken, og se om der var nogen der var heldige. Vi vidste ikke helt hvad vi ledte efter, men Trutten synes i hvert fald at det var et hit at få lov at slå med en hammer, og så var turen jo egentligt reddet 😉

Karlstrup Kalkgrav 1 Karlstrup Kalkgrav 2

Vi fandt et fint sneglehus, men det var ikke forstenet, men fossiler var der vist flere der fandt på denne tur, og der skulle være forholdsvis mange fossiler derude, og der skal kun lidt held til at finde et, så måske næste gang 🙂

Da Trutten mistede interessen for at svinge hammeren, gik vi over til at bestige skrænter og rutsche ned igen (tip til alle, tag regnbukser eller gamle jeans med, for kalken smitter af, meget), så hendes sorte bukser var hvide bagefter, og jeg tvivlede på at selv Vanish kunne hjælpe, men vi hyggede os.
Bagefter gik vi en tur rundt om søen, den er ikke så stor og overkommelig for børn i alle aldre vil jeg sige, og kiggede efter fisk i det lave vand, mens Trutten krævede at jeg fortalte om de gamle gamle dage, da der levede dinosaurer, og så var den lørdag brugt 🙂

Kalkgraven var velbesøgt, der var familier med grill, flere der fiskede, familier på gåtur (så et par barnevogne, så der må være en anden vej ned end den trappe vi gik ned af) og en enkelt på mountainbike. Der er også en shelter og bålplads derude, hvis man skulle få lyst til at sove i det fri i smukke omgivelser 🙂
Det var en super dejlig tur til Karlstrup Kalkgrav, og vi skal helt klart tilbage og lede efter fossiler igen, og måske fange lidt fisk med et net, og som bonus er der utroligt smukt når solen titter frem og rammer vandet, der bliver azurblåt. Mine varmeste anbefalinger til Karlstrup Kalkgrav 🙂

Skriv et svar

*