Naturens dag d. 13. september i Greve

Hvert år afholder Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets Naturens dag, og hver år har sit eget tema, i år er det “Naturen hvor du bor” 🙂

Naturens dag

Formålet er at komme ud og opleve naturen og tage familien med sig, for børn i dag er halvt så meget ude og opleve naturen, som deres bedsteforældre var, da de var børn i følge Gallup, og det er da lidt skræmmende.

Naturens dag bliver fejret over hele landet, både med institutionerne der laver spændende arrangementer, men d. 13. september gælder det alle os andre, med og uden børn 🙂

I Greve bliver det fejret to steder, så læs endelig videre 🙂

Naturens dag ved Olsbæk engen og Rævebakken:
I 2015 afholdes Naturens Dag søndag den 13. september i den grønne kile ved Olsbæk engen og Rævebakken. Du finder DN ved pavillonen ved cykelstien (Olsbækstien) mellem Jerismosevej og Skelmosevej.

Programmet for hele dagen er:

Kl. 11 åbnes arrangementet. Der er oplæg om naturgenopretning af området ved biolog Ivan Hrubenja fra Greve Kommune og ved DN pavillonen er der gode råd og vejledning i hvordan man udforsker krible krable liv i området.

Kl. 12 introduceres orienteringsløb i Rævebakken og ved DN’s pavillon er der resten af dagen mulighed for at bage snobrød

Kl. 13 afholdes der krible krable ræs med præmier ved DN’s pavillon

Kl. 15 lukkes arrangementet

Der er mulighed for parkering ved Greve Borgerhus. Arrangementet er gratis. Medbring gerne madkurv og siddetæppe samt gummistøvler eller løbesko.

Naturens dag ved Greve Museum
På Greve Museum vil der være fokus på Grevegårds smukke have, som har været brugt af Grevegårds beboere gennem flere generationer.
Børn og voksne inviteres med i den smukke museumshave, hvor museets formidlere vil fortælle om, hvordan haven har ændret udseende og karakter gennem de sidste 100 år. Hør om havens smukke blomster og de grønsager og frugter, som haven indeholder.

Program for dagen
Kl. 11-12: Havevandring i museets have – nyd synet, duftene og smagen.
Kl. 12.15 – 13.30: Leg og kunst med kartoflen i centrum.
Kl. 13.45 – 15.00: Lav din egne lavendel-pose.

Kom og vær med fra dagens begyndelse kl. 11 eller stød til i løbet af dagen, når det passer ind i familiens program.

Pris. 30 kr. pr. person

Links:
http://www.dn.dk/Default.aspx?ID=43614
http://www.grevemuseum.dk/Di…/Det%20sker/Naturens%20Dag.aspx

‪#‎Greveweekend‬ ‪#‎Greveaktivitet‬ ‪#‎Greveforbørn‬

Skriv et svar

*